Lokaal nieuws donderdag 09 maart 2023

Ga je verbouwen? Kies voor een container


Het verbouwen van je woning kan een grote klus zijn die veel tijd, energie en geld kost. Het kan ook leiden tot veel afval en puin, vooral als je grotere renovaties uitvoert. Daarom is het aan te raden om een container te huren om het afval te verzamelen en af te voeren. Een container biedt niet alleen een handige manier om afval en puin op te ruimen, maar het zorgt er ook voor dat het op de juiste manier wordt afgevoerd. Dit is belangrijk omdat sommige materialen speciale behandeling vereisen bij het weggooien, zoals asbest of elektronica.

Daarbij is het huren van een container ook handig omdat het je tijd en moeite bespaart bij het wegbrengen van afval naar de vuilstort. In plaats daarvan kan je het gewoon in de container gooien en de verhuurder zorgt ervoor dat de contianer wordt afgehaald, het afval wordt afgevoerd en verwerkt. Dus als je van plan bent om je woning te verbouwen, is het zeker aan te raden om een container te huren om het afval en puin te verzamelen en af te voeren. Zo kan je je focussen op de renovatie zelf en hoef je je geen zorgen te maken over het afval.

Scheelt je verschillende ritjes naar de milieustraat

Wanneer je voornemens bent te gaan verbouwen, dan is de kans vrij groot dat hier altijd meer afval bij vrijkomt, dan wat je op voorhand had ingecalculeerd. Het is daarom dus ook verstandig om niet alleen een aanhanger te gebruiken voor het afvoeren, maar een container te huren. Een container huren Waalwijk voor het puin is namelijk vaak zo geregeld. Afhankelijk van het formaat dat je nodig hebt, kunnen ze de container vaak al binnen enkele dagen bij je op de stoep neerzetten. Uiteraard bepaal je helemaal zelf welk formaat je nodig hebt, maar wat we wel weten, is dat je voor een volle container, toch al snel 5 tot 8 keer met een aanhanger naar de milieustraat moet rijden, om hetzelfde te kunnen storten als wat er in deze containers past.

Verschillende soorten afvalstromen

Het verbouwen van een woning of tuin gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Vooral niet wanneer je voornemens bent direct de volledige woning en ook tuin onder handen te nemen. Om de verschillende soorten afvalstromen dan op de juiste manier te kunnen scheiden, is een puincontainer en ook een groenafval container huren. Belangrijk om te weten, is dat het scheiden van de juiste afvalstromen niet alleen kostenbesparend is, maar zorgt er ook voor dat nieuwe grondstoffen niet hoeven te worden gewonnen. Deze ook wel ‘monostroom’ genoemd, is een afvalstroom welke bestaat uit één enkel soort afval. Hierbij kun je denken aan hout of beton. Door ervoor te zorgen dat ze niet vervuild zijn, kunnen ze worden herbruikt, waardoor het voor meerdere partijen verschillende voordelen oplevert. Raadzaam is dus om tijdens een flinke verbouwing de verschillende afvalstromen gescheiden af te laten voeren, zodat je niet alleen bijdraagt aan het milieu, maar het je ook scheelt in de kosten.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Waalwijk.

Aanmelden